26/04 Dags för goda drinkar!

Drinkarna

Aperol Spritzer 145
Aperol, Prosecco EKO, Soda & Apelsin
Läskande apertivo från Italien som under 50-talet marknadsfördes som en sportig drink. Och visst passar den lika bra vid tennisbanan som på uteserveringen idag? Det tycker vi i alla fall.

Negroni 145
Gin, Campari, Martini Rosso & Apelsin
En Apertivo från Italien som först uppkom då en man ville spetsa sin Americano genom att byta ut soda mot gin. Orson Wells sa: ”Bitters är fantastiskt för levern. Men inte gin. Så de balanserar varandra helt enkelt”.

Swedroni 145
Gin, Campari, Björk & Blodgrape
Björksavs-aperetif, från Härjedalen ersätter Rosson och blir en ny klassiker.

Imma 125
Tanqueray gin, Limoncello, Citronjuice
Visste ni att Emma heter Imma på skånska? Det är nämligen vår egna Imma som komponerat ihop denna immiga törstsläckare som passar alla dagar och tillfällen.

Björnbärsdröm 125
Citronvodka, Vaniljvodka, Björnbär & citronjuice
Lika taggig som busken, är drinken len!

Frozen Stoli Strawberry 145
Jordgubbar, Stoli Jordgubbsvodka & Cironjuice
Röd som den gamla ryska flaggan…

Surfer’s 145
Mörk Rom, Ingefära, Chili & Citron
Våra vänner på krogen Surfer’s favoritdrink som är så bra att vi var tvungna att ”låna” den. Mörk rom med lite hetta från chili och ingefära. Den får 5 av 5.

Sweet Basil 125
Gin, Fläderlikör, Basilika, Citronjuice, Soda
Hyllning till favoritkrogen i Vail, Colorado.

Charlie Chaplin 145
Monkey Shoulder Sloe gin, Aprikosbrandy, Lime
Döpt som en hyllning till skådespelaren Charlie Chaplin så serverades denna fräscha och välbalanserade aprikosdrink som fördrink till premiäröppningen av Waldorf-Astoria i NYC år 1920. Och nästan 90 år senare kan vi fortfarande inte få nog av den..

Espresso Martini 125
Vodka, Kahlua, Nybryggd Espresso
Skapad av Dick Bradsell efter att en kvinna klev in på Brasseri SOHO och behövde en uppiggare. Vodka var omåttligt populärt och bredvid stod kaffemaskinen. Så föddes en ny klassiker på drinkhimlen.

Irish Coffee / Lady Guinness 145
Whiskey, Kaffe, Brunt farinsocker, Lättvispad grädde
Under vintertid i mitten av 1900-talet brukade irländarna hälla en skvätt Whiskey i sitt té för att hålla värmen. Amerikaner tyckte inte att té var någon höjdare, så den geniale kocken Joseph Sheridan bytte ut detta mot kaffe. 10 år senare återskapades drinken på Buena Vista i Kalifornien där de snart blev kända för sitt irländska kaffe. Än idag serverar de ca 2000 koppar Irish Coffee om dagen.

Alkoholfritt alternativ
Moscow Child Alkoholfri 75
Lime, Ginger beer