Kvällsmenyn

Brasserie Elverket
OSTRONRALLYVECKA 29/5-1/6
15KR/ST, TILLS DET ÄR SLUT..

Törst sek
Imma (Limoncello, Tanqueray gin & citron) (Ä) 5cl 125
Negroni (Gin, Campari & Martini Rosso) 10cl 145
Härnö Sour (Härnö gin, citron, sockerlag) 5cl 145 59

Mindre & mera
Ostron ”Fine de claire” #4 Normandie Frankrike, styck 25 halvt dussin 129 ett dussin 239
Pimientos de Padrón naturell (V) 95 eller med riven parmesan 105 (L)
Ängsholmens buffelmozzarella med basilikaolja, balsamicokaramelliserad tomat & brödkrisp (L,G) ½ 125 1/1 195
Citrusmarinerad Fröyalax med dillmajonnäs, melonrättika, enokisvamp & salladsblad (Ä,G) 125
Vit sparris, smörvänd & grillad, skum & chips på jordärtskockor, pocherat ägg från Tarby gård (L,Ä) 145
Råbiff, (Gröna gårdar) picklad lök-balsamvinägeremulsion, Arenchakaviar, tryffelpecorino, potatiscrisp & friterad kapris (Ä) 90g/155 160g/245
Chark: Välj på 50g av Lomo, lufttorkad yterfilé av gris från Spanien 150, Morcilla, blodkorv, Spanien 125 (SO,L) eller Pata Negra Ibérico Bellota 36mån Spanien 175kr eller 295 för alla tre.
Ost: fråga om kvällens urval. 85/125

Varmrätter
Moules Marinières, pommes & majonnäs (Ä) 169/249
Torskrygg med brynt smörskum, havssallad, gulbetspuré & raspad pepparrot (Ä,L) 275
Helstekt Havsaborre med sparrisblomkål, rostad pebreaioli & sjökorall (Ä,L) 265
Brasseriets kalvköttbullar med gräddsås, mos, inlagd gurka & rårörda lingon (G,L,Ä) 189
El-burgare på 180g nymald högrev, triple cheese, ölkokt lök, black bean garlic-chilimajo, gurkpickles & pommes (G,L,Ä) 215
Elverkets Ibericokorv, manchego-sötpotatiskroketter, kronärtskockscrème, padrones & steksky (L)(G)(Ä) 225
Hel svensk vårkyckling med dragonsmörad färsklök & romanesco, ramslöksemulsion
& färskpotatis vänd i rökt paprikasalt (L,Ä) 20min 255
Vego
Svamprisotto med rågrillad grön sparris, parmesanchips & italiensk sommartryffel (L) 215
Pulled jackfruit burger, mosad avokado, rödbetschips, pepper jack cheese & grön chilidressing (G,Ä,L)*** 195

Att dela
Biff på ben ca 900gr ”Clubstek” från Tarby gård, hängmörad 30dgr med bearnaise, rödvinssky, rökt vitlök-märgsmör, gröna blad, smörsvängda bönor & confiterad potatis, för 2p. Fler? Lägg till 50kr/pp (Ä,L)
OBS ca 40min tillagningstid 695

Efterrätter
Le Combo Français: dubbel espresso, kula glass & liten calvados (L,Ä) 115
Mandarinbrûlée (L,Ä) 85
kaffekaramellglass, jordgubbar,örtcoulis & citroncrisp (L,Ä,) 115
Inkokt rabarber med bränd vit choklad & vanilj-mandelyoghurtcrème (L,Ä) 115
Hemgjord glass & sorbet**(L,Ä) 35/kulan Chokladtryffel**(L) 35/st 25/st 25 25 25
**fråga om dagens smaker // ***går att få vegansk //INNEHÅLLER: (G)Gluten (Ä)Ägg (L)Laktos (N)Nötter (S)Skaldjur(SO)soja (V)Vegetarisk // Följ oss på insta! @brasserieelverket // www.brasserieelverket.se / Linnégatan 69 Stockholm / +46-8-6612562 /
// VINVERKET!! Vår Vinbar på Nortullsgatan 24!! // Vi är en kontantfri restaurang! // utskr.2019-05-29