Kvällsmenyn

Brasserie Elverket April

Törst sek
Imma (Limoncello, Tanqueray gin & citron) (Ä) 5cl 125
Negroni (Gin, Campari & Martini Rosso) 10cl 145
Dry Martini på Härnö Gin från Sverige 5cl 145 59
69
Mindre & mera
Ostron ”Fine de claire” #4 Normandie Frankrike, styck 25 halvt dussin 129 ett dussin 239
Pimientos de Padrón naturell (V) 95 eller med riven parmesan 105 (L)
Bao buns, (ångade fyllda bröd) styck 95 eller två för 180
-Jackfruit, pebre (chilensk tomatsalsa), rostad majs & mangoketchup (V,G)
Vit sparris, smörvänd & grillad, skum & chips på jordärtskockor, pocherat ägg från Tarby gård (L,Ä) 145
Råbiff, (Gröna gårdar) picklad lök-balsamvinägeremulsion, Arenchakaviar, tryffelpecorino, potatiscrisp & friterad kapris (Ä) 90g/155 160g/245
Chark: Välj på 50g av Spalla,saltad & lufttorkad skuldra av gris från Italien 150, Spinata piccante, salami Kalabrien, Italien 125 eller Pata Negra Ibérico Bellota 36mån Spanien 175kr eller 295 för alla tre.
Ost: fråga om kvällens urval. 85/125

Varmrätter 179
Moules Marinières, pommes & majonnäs (Ä) 169/249
Skreitorskrygg med brynt smörskum, havssallad, gulbetspuré & raspad pepparrot (Ä,L) 265
Helstekt spansk makrill med sparrisblomkål, rostad pebreaioli & sjökorall (Ä,L) 235
Brasseriets kalvköttbullar med gräddsås, mos, inlagd gurka & rårörda lingon (G,L,Ä) 189
El-burgare på 180g nymald högrev, picklad jalapeño, silverlök, rödkålsslaw, svarta Sara, rökt grissida, dijonsenap & pommes (G,L,Ä) 215
Elverkets kalvhögrevskorv, smörslungade chanteney morötter, lökcrème & cidersky (L) 215
Ankbröst & ankkroketter med steksky, belugalinser, borlottibönor, bakade borretane lökar &
chèvremousse (L,G,Ä) 265 345
695 695 225 225
Vego
Pulled jackfruit burger, mosad avokado, rödbetschips, svarta Sara-ost & grön chilidressing (G,Ä,L)*** 195

Att dela
Entrecôte på ben ca 900gr ”Côte du boeuf” från Tarby gård Vallentuna hängmörad 30dgr med bearnaise, rödvinssky, rökt vitlök-märgsmör, gröna blad, smörsvängda bönor & confiterad potatis, för 2p. Fler? Lägg till 50kr/pp (Ä,L) OBS ca 40min tillagningstid 695

Efterrätter 115
Le Combo Français: dubbel espresso, kula glass & liten calvados (L,Ä) 115
Mandarinbrûlée (L,Ä) 85
Fänkålsglass, torkad fänkål, maränger, dillpulver & citroncrisp (L,Ä,) 115
”Napoleon-Lasagne”, friterade wontonblad, jordgubbschutney, mjölkchokladmousse & lime-myntacrème (G,Ä,L) 115 115
Hemgjord glass & sorbet**(L,Ä) 35/kulan
Chokladtryffel**(L,N) 35/st 25/st 25 25 25

**fråga om dagens smaker // ***går att få vegansk //INNEHÅLLER: (G)Gluten (Ä)Ägg (L)Laktos (N)Nötter (S)Skaldjur (V)Vegetarisk // Följ oss på insta! @brasserieelverket // www.brasserieelverket.se / Linnégatan 69 Stockholm / +46-8-6612562 /
// VINVERKET!! Vår Vinbar på Nortullsgatan 24!! // Vi är en kontantfri restaurang! // utskr.2019-03-20

Brasserie Elverket
Thirst
Imma (Limoncello, Tanqueray Gin, Lemon juice) 125
Swegroni (Beefeater Gin, Campari & Björk (an aperitif made from Swedish birch sap) 145
Dry Martini made from local Stockholm gin, Stockholms Bränneri 145

Bites & Starters
Oysters “Fine de Claire” #2 pce 25, ½ dz 129, dz 239
Pimientos de Padrón 95 // with Parmesan cheese 105
Bao buns: (filled steamed bread) 95/one 180/ two
-Jackfruit, pebre (Chilean salsa), toasted corn & mango ketchup
White asparagus, poached egg, artichoke foam and crisp 145
Steak tartar with leak-balsamico mayo, potato crisp, truffle pecorino and capers ½155 1/1 235
Charcuterie: Choose from 50g of Spalla, salted, cured shoulder mof porc, Italy 150, Spinata picante, salami from Calabria, Italy 125 or jamon Ibérico Bellota 36mths, Spain 175 or all three 295

Mains
Moules Marinières, fries & mayonnaise 169/249
Skrei cod with browned butter foam, yellow beet puré, seaweed salad and horseradish 265
Hole fried Spanish mackerel, asparagus cauliflower, roasted pebreaioli and salicorne 235
Classic meatballs with mash, cream gravy, cucumber & lingonberries 189
Our own veal sausage w. onion cream, butter sautead carrots & jus from cider 215
The house burger with pickled jalapeño, black Sara cheese, smoked side of pork, Dijon mustard, onion & fries 215
Breast of duck, duck croquetas, jus, berlotti beans, beluga lentils & chèvre mousse (20min) 265

Greens
Pulled jackfruit burger with smashed avocado, beetroot crisp, black Sara cheese and green chili dressing 195

To share
Côte du boeuf 900gr from Swedish farm, bearnaise, red wine sauce, smoked garlic-marrow butter, beans & pommes confit, for two p 695, three or more, add 50/pp please note ca 40min prep. time

Desserts
Le combo Français: Calvados, ice cream & espresso 115
Mandarine Brûlée 85
Fennel ice cream, dried fennel, meringue, dill powder & lemon crisp 115
Napoleon-Lasagna, fried won ton sheets, strawberry chutney, milk chocolate mousse & lime menthe cream 115
Homemade ice cream or sorbet: ask for today’s flavors 35/scoop
Chocolate truffle 35

www.brasserieelverket.se Linnégatan 69, Stockholm. Allergic? Or other requests, please ask the staff.
We are a cash free restaurant / Don’t miss VINVERKET, our little sister-wine bar on Norrtullsgatan 24!