Kvällsmenyn

Brasserie Elverket
Februari
Törst sek
Imma (Limoncello, Tanqueray gin & citronjos)(Ä) 125
Negroni (gin, campari & rosso) 145
Surfer’s (mörk rom, chili, ingefära & citron) 145
Kvällens gästöl på fat 89

Mindre & mera
Svart kaviar, ”Siberian Reserva” från Uruguay ”På handen” 3g + 2cl Stoli-vodka 99kr / 30g med smörstekt bröd 595
Pimientos de Padrón (V) 95
Ostron ”Fine de claire” # 3 från Normandie Frankrike styck 25 halvt dussin 129 ett dussin 239
Tonfisktaco: Chilimajo/koriander/Lime/Gurka/Sesam (Ä,G) 1/65 2/120
L’escargots Provençale 6st (L) 115
Liten hummersoppa med sobrasada på grillat surdegsbröd (G,L) 145
Gratinerad chèvre på mörkt bröd med fikonchutney, rostade hasselnötter & spenatsallad (G,L) 125/185
Råbiff av nötinnanlår med oxmärg, lök, picklade senapskorn, crème fraiche & brödcrisp (Ä,G,L) 90g/145 160g/229
Jambon de Bayonne från franska Baskien lagrad i minst 12 mån, 50g 105
Knäckepizzan: Sotat, gravat hjortytterlår m. pepparrotscrème, jordärtskockschips, granatäpple & krasse (G,L) 155

Varmrätter
Moules Marinières med pommes & majonnäs (Ä) 169/249
Salthalstrad rödingfilé med spenat-västerbottengnocchi, jordärtskockscrème & svampbuljong (L) 265
Friterade torskslag ”Fish n´chips” med grön aioli & ärt-gurksallad m soyavinägrett toppad med regnbågsrom(G,Ä) 205
Brasseriets kalvköttbullar med gräddsås, mos, inlagd gurka & rårörda lingon (G,L,Ä) 189
Elverkets egna Ibericokorv m. parmesan-croquetas, kronärtskockscrème, lökcrisp, cognacssky & chilimajo(G,Ä) 205
Rödvinsbrässerat lammlägg, chiligremolata, rostad vitlök-potatispuré & ugnsbakad körsbärstomat på kvist (L) 255
El-burgare på 180g nymalt högrev med dragonnäs, senap, röda munkenost, rökt grissida, picklad lök
karamelliserad lök & pommes (G,L,Ä) 215

Att dela (fantastiskt gott!)
Entrecôte på ben ca 900g, ”Cote du boeuf”, fransk mjölkko, hängmörad 33dgr, serveras med bearnaise på brynt smör, rostad sötpotatis, broccoli & pimientos de Padrón (L,Ä) (ca 30min tillagningstid, räcker för 2-3p) 695

Vego
Polentastekt bönbiff med valnöt-paprikaröra, frusen fetaost, picklad lök & king oyster mushroom
Serveras med saltbakade avlånga rödbetor (V) 189

OST
Comté från Frankrike, lagrad 27 månader, opastöriserad, serveras med tomatmarmelad & liten limpa (L,G) 65

Efterrätter
Le Combo Français: dubbel espresso, kula glass & liten calvados (L,Ä) 115
Crème brûlée på färskost med citronsocker (L,Ä) 85
Kokosglass & rostad kokos på browniebotten med rårörd rabarber & citruspärlor (L,Ä,G) 110
Friterad äppelrulle med espressoglass, rom-russin & gräddfilssmulor (G,L,Ä) 110
Choklad-nötfondant med björnbärssorbet (N,G,L,Ä) 125
Hemgjord glass & sorbet**(L,Ä) 35/kulan
Mjölkchoklad-nötkaramelltryffel (L,N) 35/st

**fråga om dagens smaker *** Familjepizza! Sotat, gravat hjortytterlår m. pepparrotscrème, jordärtskockschips, granatäpple & krasse (G,L) 595
(V)vegetariskt (G)Gluten (Ä)Ägg (L)Laktos (N)Nötter Följ oss på insta! @brasserieelverket
www.brasserieelverket.se / Linnégatan 69 Stockholm / +46-8-6612562 / utskr.2018-01-30