Kvällsmenyn

SOMMAR!

Törst sek
Imma (Limoncello, Tanqueray gin & citron) (Ä) 5cl 125
Negroni (Gin, Campari & Martini Rosso) 10cl 145
Härnö FIZZ (Härnö gin, citron, sockerlag) 5cl 145

Mindre & mera
Ostron ”Fine de claire” #3 Normandie Frankrike, styck 25 halvt dussin 129 ett dussin 239
Pimientos de Padrón naturell (V) 95 eller med riven parmesan 105 (L)
Ängsholmens buffelmozzarella med basilikaolja, balsamicokaramelliserad tomat & brödkrisp (L,G) 125/195
Gräddstuvade gula kantareller på levainbröd med picklad rödlök & friterad schalottenlök (Ä,G,L) 125/185
Råbiff, (oxrulle) sotad purjolök-pepparrotsmajonnäs, konjaksbakad äggula, mandelpotatischips, rödlök & senapspicklad rotselleri (Ä) 90g/155 160g/245
Chark: Välj på 50g av bresaola, lufttorkat nötlår, Italien 150, Morcilla, blodkorv, Spanien 125 (SO,L) eller Pata Negra Ibérico Bellota 36mån Spanien 175kr eller 295 för alla tre.
Ost: fråga om kvällens urval. 85/125

Varmrätter
Moules Marinières, pommes & majonnäs (Ä) 169/249
Helstekt havsabborre, rökt paprika-grillad citronaioli, sallad på rostad sparrisbroccoli & sjökorall (L,Ä) 275
Brasseriets kalvköttbullar med gräddsås, mos, inlagd gurka & rårörda lingon (G,L,Ä) 189
El-burgare på 180g nymald högrev, triple cheese, ölkokt lök, black bean garlic-chilimajo, gurkpickles & pommes (G,L,Ä) 215
Elverkets Ibericokorv, manchego-sötpotatiskroketter, kronärtskockscrème, padrones & steksky (L)(G)(Ä) 225
Hel svensk vårkyckling med dragonsmörad färsklök & romanesco, gräslökssemulsion
& färskpotatis vänd i rökt paprikasalt (L,Ä) 20min 255
Vego
Svamprisotto med rågrillad grön sparris, parmesanchips & italiensk sommartryffel (L) 215

Att dela
Biff på ben ca 900gr ”Clubstek” från Tarby gård, hängmörad 30dgr med bearnaise, rödvinssky, rökt vitlök-märgsmör, gröna blad, smörsvängda bönor & confiterad potatis, för 2p. Fler? Lägg till 50kr/pp (Ä,L)
OBS ca 40min tillagningstid 695

Efterrätter
Le Combo Français: dubbel espresso, kula glass & liten calvados (L,Ä) 115
kaffekaramellglass, jordgubbar,örtcoulis & citroncrisp (L,Ä,) 115
Inkokt rabarber med bränd vit choklad & vanilj-mandelyoghurtcrème (L,Ä) 115
Hjortron-crème brûlée (L,Ä) 115
Hemgjord glass & sorbet**(L,Ä) 35/kulan Chokladtryffel**(L) 35/st

**fråga om dagens smaker // ***går att få vegansk //INNEHÅLLER: (G)Gluten (Ä)Ägg (L)Laktos (N)Nötter (S)Skaldjur(SO)soja (V)Vegetarisk // Följ oss på insta! @brasserieelverket // www.brasserieelverket.se / Linnégatan 69 Stockholm / +46-8-6612562 /
// VINVERKET!! Vår Vinbar på Nortullsgatan 24!! // Vi är en kontantfri restaurang! // utskr.2019-08-06