Kvällsmenyn

Brasserie Elverket
Våren

Törst sek
Imma (Limoncello, Tanqueray gin & citronjos)(Ä) 125
Negroni (gin, campari & rosso) 5cl 125/ 10cl 175
Bellini (Prosecco, persika) 145
Moscow child (lime, ginger beer) 0,0% 75 79 69

Förrätter
Pimientos de Padrón (V) 95
Ostron ”Fine de Claire” från Normandie Frankrike ½ dussin 129 dussin 239
Löjrom-västerbottentacos, smetana, mandelpotatis & syrad lök(Ä,L) 169
Grillad pulpo (bläckfisk) med chorizo, bönor, svart aioli & harissaemulsion (L,Ä) 105
Ankleverburgare i briochebröd med jordgubbschutney (G,L) 1/95 2/165
Råbiff ”Royale” på levainbröd med sikrom, tryffelmajonnäs, jordärtskockschips & riven västerbottenost (G,Ä) 90g/145 160g/229
Pata Negra Iberico, 50g 129
Köttbrädan: Kökets urval av kött & chark(G) 145

Varmrätter
Moules Marinières med pommes & majonnäs(Ä) 169/249
Moules Chèvre med chorizo, krutonger, grädde, pommes & majonnäs(L,Ä) 169/249 Kummelrygg med betor på tre sätt, vitvinssås & forellrom(L) 255 255 255 195 189
Brasseriets kalvköttbullar med gräddsås, mos, inlagd gurka & rårörda lingon(G,L,Ä) 189
Kalvschnitzel ”NiÇoise”(G,L,Ä) 235
Nebraska prime beef, 300g +, pannstekt med rökt märghollandaise & smörvänd knipplök** 355 225 225

Vego
Svamprisotto med zucchini-fänkålssallad & briochekrutonger(L,G) 189

Från grillen
Hel grillad sea bass med aubergine-tomatgratäng, chimichurri-majonnäs & olivcrisp(Ä,L) 235
El-burgare på 180g nymalt högrev med rostad chilidressing, cheddar, rökt grissida
& svart böndip*(G,L,Ä) 198

Efterrätter 115
Le Combo Français: dubbel espresso, kula glass & liten calvados (L,Ä) 115
Kokosbrûlée (L,Ä) 79
Hallon: rårörda, frystorkade & som kräm med krossade drömmar & crème anglais 115
Hemgjord glass & sorbet, fråga om dagens smaker(L,Ä) 35/kulan
Pistage-marsipanpralin (N) 35/st
Lakritsfudge med havssalt (L) 35/st

*Serveras med pommes / ** Serveras med sötpotatispommes
(V)vegetariskt (G)Gluten (Ä)Ägg (L)Laktos (N)Nötter
Följ oss på instagram! @brasserieelverket
www.brasserieelverket.se / Linnégatan 69 Stockholm / +46-8-6612562 / utskr.2017-04-18

ALLERGI eller andra specialönskemål? Prata med personalen.