Kvällsmenyn

Brasserie Elverket
Törst sek
Imma (Limoncello, Tanqueray gin & citron) (Ä) 125
Swegroni (Beefeater Gin, Campari & Björksavs-aperitif från Hede Härjedalen) 145
Sweet Basil (Gin, St Germain fläderlikör, basilika, citron) 145
Kvällens gästöl på fat 89
69
Mindre & mera
Ostron ”Fine de claire” #4 från Normandie Frankrike styck 25 halvt dussin 129 ett dussin 239
Pimientos de Padrón (V) 95
Taco: Avocadoröra, inkokt shiitakesvamp, rostad jumbomajs, riven chevre & jalapeño (L,G) en 65 / två 120
Ko-mozzarella från Ängsholmens gårdsmejeri med riven tomat, basilikaolja, brödcrisp & balsamicokulor (L,G) 125
“Smörrebröd” Skagenröra på smörstekt mörkt bröd m wasabicaviar, gulbeta & picklad rödlök (Ä,G,S) en 125/ två 185
Råbiff av nötinnanlår m. pepparrotsmajo, picklat senapsfrö, bakad äggula, gurka & rödbetschips (Ä) 90g/145 160g/229
Lufttorkad skinka från Bayonne, franska Baskien lagrad i minst 12 mån, 50g 105

Varmrätter 179
Moules Marinières med pommes & majonnäs (Ä) 169/249
Halstrad rödingfilé med senapsstekt hjärtsallad, vit sparris, sojasmör, hasselnötter & potatischips (L,N) 255
Friterade torskslag ”Fish n´chips” med grön aioli & ärt-gurksallad m soyavinägrett toppad med regnbågsrom(G,Ä) 205
Brasseriets kalvköttbullar med gräddsås, mos, inlagd gurka & rårörda lingon (G,L,Ä) 189
Hemgjord kalvhögrevskorv med färskpotatissallad ”Niçoise” och ramslöksemulsion (Ä) 225
El-burgare på 180g nymalt högrev med dragonnäs, senap, röda munkenost, rökt grissida, picklad lök
karamelliserad lök & pommes (G,L,Ä) 215

Att dela (fantastiskt gott!)
Entrecôte på ben ca 900g, ”Cote du boeuf”, fransk mjölkko, hängmörad 33dgr, med bearnaise, rödvinssky, rökt märg-vitlökssmör, ruccola-parmesansallad, torkad tomat & saltrostad potatis. (L,Ä) (ca 30 min tillagningstid, för 2-3p) 695 695 695 225 225
Vego
Rostad blomkål, bakad persiljerot, sesam-marinerad portabello svamp, polkabetor, pocherat ägg, kapris-yuzumajonnäs & halloumifritters (V,Ä,L) 189
Halloumiburgare, avocadoröra, dragonnäs, picklad lök & pommes 195

OST
Comté från Frankrike, opastöriserad, serveras med tomatmarmelad & liten limpa (L,G) 65

Efterrätter 115
Le Combo Français: dubbel espresso, kula glass & liten calvados (L,Ä) 115
Crème brûlée på färskost med citronsocker (L,Ä) 85
”Ett glas paj tack” inkokt äpple med havrecrumble & vanilj-kardemummacrème (G,L,Ä) 110
Hemgjord glass & sorbet**(L,Ä) 35/kulan
Chokladtryffel**(L,N) 35/st / Blåbärskola (L) 25/st 25/st 25 25 25

**fråga om dagens smaker // INNEHÅLLER: (G)Gluten (Ä)Ägg (L)Laktos (N)Nötter (S)Skaldjur
Följ oss på insta! @brasserieelverket // www.brasserieelverket.se / Linnégatan 69 Stockholm / +46-8-6612562 / utskr.2018-05-14
// VINVERKET!! Vår Vinbar på Nortullsgatan 24!! // Vi är nu en kontantfri restaurang!